זהו? יצאנו מהמשבר? הקורונה "נעלמה" והצרות רק התחילו

ימים לא פשוטים עוברים על התעשיינים בארצנו הקטנטונת, ואולי בכל העולם.

מרבית החברות נתקלות בבעיות של חוסר ביקושים מחד, קשיים באספקת חומרי גלם מאידך ובנוסף לכל, הנחיות בריאותיות די מבלבלות מצד הרשויות השונות.

נושא חוסר הביקוש הוא הבעיה הבוערת והכואבת מכולן.

לא נוכל ואף לא נתיימר להשיא עצות בתחום מורכב זה. מה שכן ברור, שכעת זה לא הזמן לעודפי שומן ולבזבוזים.

לכן אנו חייבים, כולנו, להתייעל במשנה התוקף.

כל מה שתמיד נכון בחיי התעשייה, נכון שבעתיים כעת.

 

ולמה הכוונה "להתייעל"?

 

  • שיפור התהליכים והקטנת זמני העבודה – ללקוח שלנו בתחום מוצרי הצריכה עזרנו וקיצרנו את זמן ההרכבה של מוצר מוביל בכ - 35%, כעת כושר התחרות שלו מול מוצרים מצרפת, גדל.

 

 

  • שיפור ניצול הציוד והאנרגיה - אצל לקוח אחר מצאנו 2 מנועים חשמליים גדולים (100KW כל אחד) הפועלים 16 שעות ביממה, בעוד שאחד מהם מיותר בכל נקודת זמן - בחישוב פשוט מדובר כאן בכ - 900 שקלים ליום שהם כמעט 16,000 ₪ לחודש!!!.  כמה צריך למכור על מנת לשפר את שורת הרווח ב 194,000 ₪ לשנה?

 

 

  • הקטנת עלויות התהליך ואי איכות - אצל לקוח עבדו במנות גדולות Batch & Que קלאסי, כדי להיות יעילים בתהליך.

אלא שהמיון של המוצרים וחלוקה להזמנות לצורך המשך תהליך ההרכבה גזל זמן רב, שלא רק שקיזז את כל ה"יעילות" אלא אף יצר בעיות איכות ותיאום בין החלקים השונים.

מעבר להקטנת סדרה, כמעט לייצור ברמת יחידה בודדת העלים תופעות אלו באופן מיידי. זה לא פרויקט פשוט ודורש שינוי בתהליכי התכנון ובניית תכנית הייצור. נדרש גם תיאום בין הרבה גורמים בחברה - אבל ההשקעה הייתה קטנה והביצוע מהיר.

 

 

אלו דוגמאות קטנות, כמוהן יש מאות של מקרים בהם אנו מוצאים את הדקות האבודות וחומרי הגלם המיותרים בתהליך.

והתוצאות – ישר לשורה התחתונה.

 

זה הזמן להפעיל כלי ניתוח על כל התהליך, אם בעזרת יישום של כלי ה -Value Stream Mapping, בניתוח התהליכים בכלי הנדסת תעשייה "מסורתיים" יותר, של מחקרי זמן ותהליך.

בכל מקרה לצוות שלנו יש את הידע, הנסיון וההכרות עם התעשיה , על מנת לתת פתרון מהיר ויעיל.

 

גם בתכנון מפעלים ומחסנים יש מה לעשות - מאמרים רבים טועני כי ייקח לכלכלה העולמית זמן רב להתאושש ולחזור לעצמה, מה שמביא אותנו לסייע ללקוח מסחרי להתאים את גודל המחסן החדש המתוכנן להבנות, לממדים החדשים שהעסק שלו יזדקק להם, תוך הנחה שהצמיחה תהיה איטית יותר ממה שנחזה בעת שהוכן בסיס נתוני התכנון.

 

אנו מבצעים את ההתאמה כך שאם נתוני הצמיחה יחזרו להיות כמו לפני משבר הקורונה, נוכל בקלות ובאופן מתוכנן, להגדיל את קיבולת האחסון במבנה. כך נחסכות בשלב ראשון עלויות בינוי, עד שהתמונה תתבהר מעט.

 

 

 

להתבהרות נוספת של התמונה ניתן לקרוא מאמרים מאירי עיניים באתר ה Guardian, מומלץ בחום.

נשמח לסייע באתגרים מורכבים אלו - להתקשרות צור קשר.

מעוניין בפגישה ללא התחייבות?
השאר פרטייך עכשיו:
הודעתך נשלחה בהצלחה
 
_iesupport _chrome