המדריך להשתלבות ארגון במהפכה התעשייתית הרביעית

המהפכה התעשייה הרביעית, Industry 4.0, כבר כאן, כפי שכתבתי כבר  במאמרים קודמים.

לפי מחקרים אשר נערכו בארץ - רק כ 30% מהמנהלים הישראלים מכירים בחשיבות ואף עושים פעולות מהותיות בכיוון של כניסה לתהליך של השתתפות ב  Industry 4.0, המדוברת.

מאמר זה אינו עבור יתרת ה 70%, ציבור נכבד זה יאלץ להצטרף לתהליך בעל כורחו עם הזמן, שכן אחרת יאבד את יכולת ההתמודדות בשוק הדינמי בו מהירות תגובה וגמישות הם מילות המפתח.

מאמר זה הינו עבור אותם אלו שהחליטו "לעלות על העגלה" אך לא בטוחים כיצד לעשות זאת נכון.

(התמונה העליונה, מתוך מגזין "פורבס" 3/3/2017)

 

 

השלבים בהשתלבות ארגון במהפכה התעשייתית הרביעית:

  1. ראשית יש לקבוע אחראי בארגון לכל נושא הפיתוח הקשור לתעשייה 4.0. נושא מהותי זה לא יכול להיות בידי הצורך המקרי וחייב להיות בהובלה מסודרת. אחראי הפעילות צריך להכיר היטב את הארגון, מוצריו ותהליכיו.

 

  1. לאחר שיש דמות המובילה את התהליך יש לבצע סריקה של הארגון לזיהוי הזדמנויות ואפשרויות ליישום מהלכי אוטומציה, רובוטיקה בקרה ואיסוף נתונים יעיל.

 

  1. במקביל, הארגון צריך להעשיר את הידע שלו ביכולות ובאפשרויות הקימות בעולם, ליישום וניצול ההזדמנויות אשר זוהו. פעילות זו היא מהותית ועל הנהלת הארגון להבחין כי יש להשקיע בה משאבים לא מבוטלים.

 

לצורך כך ניתן לאסוף מידע ממקורות גלויים ומוכרים כגון ביצוע איסוף מידע באמצעות חיפוש באינטרנט, שיחות ומפגשים עם ספקים בתחום, ביצוע תהליך השוואה לארגונים בעלי מאפיינים דומים, Bench Mark  וכו'.

חובה לצאת לעולם ולנסוע לתערוכות רלוונטיות ממוקדות תעשיה כגון תערוכות ספציפיות לתעשיית המתכת, תעשיית המזון, נגרות וכיו"ב. ישנן גם תערוכות לציוד כללי לתעשייה כגון ציוד אריזה ו/או לוגיסטיקה. קיימות גם תערוכות כליות בהן ניתן לראות את כל המגוון ולאסוף רעיונות רבים, כגון  Hannover Messe.

 

  1. עכשיו משהובן מהן האפשרויות באופן כללי, יש למקד את הפעילות שלב אחד נוסף. יש לבחור תחנה או אזור ליישום.

 

 

כאן נכנס לתמונה יועץ מומחה ליישום מערכות.

תפקידו של היועץ בשלב זה הינו לבחון את ההתכנות הראשונית ליישום תהליכי אוטומציה ורובוטיקה באזורים בהם זיהה הארגון פוטנציאל.

לעיתים יש ארגונים המחליטים לפנות ישירות לספקי ציוד, ללא אפיון מדוייק של הצרכים.

למה הדברים משולים? ובכן, זה כמו לנסות לבנות בית ללא אדריכל, ולפנות ישירות לקבלן המבצע. אין ספק שיש משקל רב לידע ולנסיון של ספקי הציוד, אך אלו צריכים לבוא ליידי ביטוי בשלב מעט מאוחר יותר.

ללא אפיון הנדסי, הנעשה בכלי הנדסת תעשייה משוכללים, המוצר אשר יתקבל - יענה לצרכים של ספק הציוד, יותר מאלו של הלקוח ובכל מקרה ללקוח לא תהיה תמונה מלאה ואובייקטיבית של הצרכים, היכולות והמשמעויות של הפרויקט כולו.

התפוקות המצופות מעבודת היועץ הינן:

  • אפיון הנדסי של הצורך: גבולות התהליך, כמויות על פני זמן, קצבי ייצור נדרשים, אפיון ראשוני של המערכת, הערכת עלויות הציוד והיישום.
  • הרכת השיפור אשר יושג בפעילות, כולל שיפורי עלויות עבודה, חסכון בעלויות אי איכות וכיו"ב, כל מקרה לגופו.
  • הכנת מפרט המערכת ליישום על ידי הספק אשר ייבחר.
  • ליווי הארגון בפעילות מול ספקי הציוד והמערכות , אישור עמידת המערכת אשר סופקה בדרישות ומפרט שהוגדר.

 

לשמחתי אני רואה התעוררות בשוק הישראלי. יותר תעשיינים מבינים כי העולם משתנה סביב להם ו"הגבינה זזה" כל הזמן. אנו, בצוות שורה תחתונה, מוצאים עצמנו יותר ויותר בפרויקטים של בחינת כדאיות וישימות יישום רובוטים, תכנון ואפיון המערכות, לקראת פניה לספקי ציוד, התאמות וניהול הפרויקט עבור הלקוח עד לפעולה תקינה של המערכת ועוד.

אז אולי בכל זאת היחס יתהפך מ 30/70 ל 70/30. אני אופטימי.

 להתראות

דוד וצוות שורה תחתונה.

 

מעוניין בפגישה ללא התחייבות?
השאר פרטייך עכשיו:
הודעתך נשלחה בהצלחה
 
_iesupport _chrome