התעשייה היצרנית תצטרך לעבור לייצור מתקדם

הפריון הנמוך לעומת מדינות OECD פוגע בצמיחת המשק הישראלי ■ כדי לצמצמו, ישיקו משרדי הכלכלה והאוצר מסלול ניסיוני חדש לשיפור הפריון בתעשייה, שיתוקצב בכ-50 מיליון שקל.

זו הכותרת של מאמר אשר התפרסם בעיתון הכלכלי דה- מרקר בתאריך: 9/11/2016. להלן הקישור למאמר המלא:

http://www.themarker.com/news/macro/1.3116767

מישהו מופתע?

ובכן, משרדי הממשלה ישיקו עוד תכנית, אשר כלל לא ברור למי יגיע התקציב המיועד לה ומה יהיה חלקם של התעשיינים בתקציב זה, לעומת חלקם של "גוזרי קופונים" למיניהם ו"גורמי ניהול ופיקוח" אחרים.

כפי שכבר כתבתי במאמרים רבים אשר נמצאים באתר שלנו, יש דרכים מהירות וחסכוניות לעבור להיות עסק / מפעל תחרותי ורווחי.

חלק מדרכים אלו אכן כרוך בהשקעות ומודרניזציה של תהליכים, אך חלק נמצא בהתייעלות פנימית ומיצוי הפוטנציאל הקיים.

לאחרונה ביקרתי במפעל קטן ויפה המייצר מוצרים חיוניים כחלק מתהליך של יצרנים אחרים. המפעל נתקל בקשיים כלכליים וחלק מהסיבות "קופצות" לעינו של המבקר המנוסה מייד. 

איני אוהב במיוחד את האמרה " אורח לרגע רואה כל פגע" - אנו, ב"שורה תחתונה" מעדיפים לחשוב על עצמנו כחלק מארגון הלקוח, אמנם זמני, אך חלק מהותי ואכפתי, ולא אורחים. עם זאת, לעיתים אמרה זו נכונה. כבביקור במפעל לעיל, ניתן להבחין מייד בזרימת חומר לא ברורה, עובדים רבים ההולכים ממקום למקום ולא עסוקים בתחנת העבודה, אי סדר כללי בייצור ועוד מפגעים שבהכרח פוגמים ביעילות התהליך.

ברור שמפעל זה יתקל בקרוב בקשיים להתמודד עם מתחרים יעילים יותר, אצלם התהליך דורש פחות שעות אדם וציוד ויתכן שאף מסודרים יותר מבחינה חזותי, אשר ירשימו את מבקרי האיכות של הלקוחות.

 

זה לא מקרה יחודי או שונה מהותית מהרבה מפעלים תעשייתיים בהם אנו נתקלים. הפתרון אינו בהכרח באוטומציה. אוטומציה של תהליך לא יעיל תהיה אוטומציה לא יעילה. גם לאוטומציה יש מחיר ואנו צריכים לשאוף לצמצם אותו ככל האפשר. להלן ציטוט נוסף מתוך המאמר הנ"ל:

 "וחברות רבות מתקשות להתחרות בעולם - במידה רבה בגלל התפוקה הנמוכה של החברות בישראל: 25% פחות מאשר במדינות OECD ו-44% פחות מארה"ב, לפי נתוני משרד הכלכלה והתעשייה"

 לאור זאת יש לבצע את ההשקעות בשיפורים במקומות בהם התרומה של ההשקעה תהיה הגדולה ביותר. תרומה של השקעה יכולה להתבטא במספר מישורים, כולם או חלקם:

  • שיפור יעילות התהליך והקטנת עלות המוצר (אל מול החסכונות אשר נוצרים - יש להביא בחשבון את עלויות הפחת של הציוד החדש הנרכש והשפעת הפחת על התמחיר)
  • שיפור יכולות התהליך ואפשרות לייצור מוצרים נוספים והגדלת המכירות בשל כך.
  • שיפור דיוק ואמינות התהליך והקטנת עלויות אי איכות המשויכות לתהליך.

 

את כל אלו ניתן לבחון רק לאחר שהתהליך עבר מיפוי יסודי ויש בידי הצוות את כל המידע הנדרש כגון זמני עבודה, זמני מכונה, עלויות נוספות, כניסות ויציאות מהתהליך ועוד.

 

 

 

אנו, בשורה תחתונה, מפעילים צוות מומחים בייעול ושיפור תהליכים.

ניתן, בהתייעצות עם הלקוח, ולאחר עבודת ניתוח ראשונית, לבחור בכלי השיפור אותו ניישם, מתוך מגוון הכלים והמתודולוגיות אותם אנו מיישמים באופן תדיר אצל לקוחותינו.

מה שברור הוא שכל ארגון ומפעל חייבים לבצע שינויים ולהתייעל באופן רציף, כאשר כל פעם קובעים מטרה נוספת ומיישמים אותה, תוך מעקב תוצאות רציף, בבחינת שיפור מתמיד.

 

 

 

 

 

מעוניין בפגישה ללא התחייבות?
השאר פרטייך עכשיו:
הודעתך נשלחה בהצלחה
 
_iesupport _chrome