כדי להצליח - יש לחזור לבסיס

ראו להלן ציטוט מדברי נגידת בנק ישראל – קרנית פלוג, כפי שהתפרסמו בדה – מרקר בתאריך: 12.1.2017

"המפתח לשגשוג המשק והתעשייה הוא שיפור הפריון". כך אמרה היום נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, בוועידת התעשייה השנתית "אם נצליח בכך, זה יהיה המפתח לצמיחת המשק וליצירת מקומות עבודה איכותיים בתעשייה, שיתמכו ברמת החיים של כולנו", הוסיפה.

למאמר המלא: http://www.themarker.com/news/macro/1.3231896

"האתגר הגדול ביותר למשק ולתעשייה הוא הפריון הכולל ובפרט פריון העבודה. לאורך זמן פריון העבודה, או התוצר לעובד לשעת עבודה, גדל בישראל בקצב הדומה לזה של המדינות המפותחות, ועל כן הפער בינינו לבין השווקים המפותחים לא נסגר. הפערים הגדולים ביותר הם בענפי תעשייה ושירותים כתעשייה, ושירותי אירוח ואוכל. ענפים אלה מתאפיינים בכך שהם מיועדים בעיקרם לשוק המקומי והרבה פחות חשופים לתחרות בינלאומית ולכן פעילותם מתאפשרת למרות הפריון הנמוך. לעומת זאת, בענפים המיועדים ברובם ליצוא רמת הפריון גבוהה במיוחד - אחרת לא יוכלו להתחרות בשוקי היעד שלהם".

ומה ניתן להבין מכך? יש לנו בתעשייה עובדים טובים ומשכילים, ציוד משוכלל ויעיל, אך בכל זאת בעשרות רבות של פרויקטים אשר בוצעו על ידי צוות שורה תחתונה גילינו כי מרבית הארגונים בהם פעלנו וביצענו חקרי זמן ועבודה מפורטים היו ביעילות של 50-60%.

ומה הסיבות? התשובה מנסיוננו נמצאת במאפייני הניהול הבסיסיים ביותר, שחסרונם הוא הוא הגורם ליעילות נמוכה זו. הנחת העבודה שלנו היא כי הרוב המוחלט של העובדים והמנהלים פועלים בכל מרצם כדי להצליח ולבצע את המוטל עליהם באופן הטוב ביותר.

אלא מה, לא תמיד ברור לעובדים מה בדיוק מוטל עליהם ובהרבה מקרים הכלים העומדים לרשותם כלל לא מתאימים לביצוע המטלות.

אם כן, מה צריך לעשות?

יש לחזור לעקרונות הניהול התעשייתי (והניהול בכלל) הבסיסיים ביותר, על מנת למצות את הפוטנציאל הקיים בעובדים הטובים והציוד המשוכלל:

1  מדדים ומדידה – בארגונים רבים אנו מגלים כי פרמטרים מהותיים בבחינת ביצועי הארגון כלל לא נמדדים וממילא אין כל אפשרות לבחון את המגמות בהם. למנהלים אין את כלי העבודה הבסיסי ביותר לצורך ניהול הארגון והובלתו להישגים. יש לבחון ולהחליט מהם המדדים לאורם רוצים לבחון ביצועי הארגון, ומהן שיטות המדידה למדדים אלו. מקום טוב להתחיל בו הוא נושא פריון העבודה, תקנים וצריכת חומרי גלם. צריך להפטר מכללי האצבע ושאר "תרופות סבתא" ולבצע עבודת הנדסת תעשייה מקצועית. הרחבה וקריאה נוספת.

 

 

2  סדר וארגון – ארגון מסודר, נקי וברור בו יש לכל דבר מקום מוגדר ושימוש ברור הוא ארגון יעיל המייצר תוצרים איכותיים. ממילא גם עלויות הייצור יקטנו עקב יעילות העבודה המשופרת והקטנת בעיות האיכות הנובעות מאי סדר ולכלוך. לקריאה נוספת ראו מספר מאמרים בנושא  New 5S

 

 

3  תהליכים ברורים המתאימים למטרות הארגון, מבנה ארגוני ונהלי עבודה המתאמים ליישום תהליכים אלו. במקרים מסויימים כבר ראינו שיפור יעילות של עשרות אחוזים בתהליכי ייצור ומשרד אשר הושג על ידי התאמת תהליכים ובניית מבנה ארגוני ונהלים התומכים בתהליכים אלו. כאמור התהליכים יכולים להיות תהליכים בייצור ולוגיסטיקה, אך במקרים רבים הבעיות נמצאות בשטחים אחרים כגון נושאי תמחור, אישור הזמנה, שירות לקוחות וכדומה.ניתן לקרוא על כך בהרחבה בעמוד הפרויקטים.

 

 

מעוניין בפגישה ללא התחייבות?
השאר פרטייך עכשיו:
הודעתך נשלחה בהצלחה
 
_iesupport _chrome