תכנית ראליטי – חלק ו

זהו כבר הפרק השישי בתכנית הראליטי המרתקת.

מה שכבר ברור למי שלא הבין זאת קודם, תהליך התכנון של מפעל חדש הינו נושא מורכב ביותר.

על מנת שהתוצאה תהיה טובה ומתאימה לצרכי המפעל / חברה, נדרש תהליך מורכב וקפדני - בו אנו מעורבים יחד עם לקוחותינו יום, יום.

ומה הפעם? ראשית, תקציר הפרקים הקודמים:

חברה תעשייתית מאזור הצפון התפתחה וגדלה והמבנה הקיים צר מלהכיל. החברה רכשה שטח של כ 4,000 מ"ר ופנתה לחברת שורה תחתונה לתכנון הפונקציונאלי של המפעל החדש.

עד כה ריכזנו ובנינו את בסיס הנתונים, הוכן קונספט תכנוני מתאים, אשר אושר על ידי הנהלת החברה (הוצגו מספר חלופות לקונספט ונבחרה אחת מהן).

זו החלופה אשר נבחרה:

 

 

 

 חלופה זו פשוטה יחסית לבינוי ותחזוקה שוטפת, וגם מאפשרת שליטה ניהולית טובה בשל מיקום משרדים נוח ביותר.

עוד החלטה אשר התקבלה הינה להעלות את כל הפונקציות האפשריות לקומת המשרדים, על מנת לחסוך שטחי תכסית (תכסית - השטח שהוא "הצל" אשר מטיל המבנה על המגרש, במ"ר, ללא חישוב מ"ר בנוי בפועל הכולל גם מפלסים שונים וקומות בתוך המבנה) ולנצל טוב יותר את שטח המגרש לצרכי תמרון, חניה ואחסנה בחצר.

ובכן, השלב בו אנו נמצאים עתה הוא שלב התכנון המפורט. להזכירכם, כבר הוצג בפני הלקוח תכנון קונספטואלי המגדיר את שיטת התפעול באתר כולו. לאחר אישור הלקח לקונספט זה, אשר נבחר מבין מספר חלופות, האדריכל הציב את המבנה בצורה אופטימאלית על השטח, תוך התחשבות בכל הנתונים הרלוונטיים אשר הוכנו וחושבו בעת הכנת בסיס נתוני התכנון. כעת חלקי הפאזל השונים, אשר תפקידם בתהליך לא תמיד ברור בתחילת הדרך, מתחילים ליפול למקומם הנכון.

זו ההצבה על השטח, איתה אנו מתקדמים בתכנון:

 

אנו עוסקים כעת בתכנון הפונקציונאלי המפורט. במה דברים אמורים?

על סמך הקונספט אשר אושר, המהנדסים של שורה תחתונה ממקמים את כל אזורי העבודה, אחסנה ושאר הפעילויות, באופן מדויק ובגדלים המתאימים מבחינת שטח וגובה נדרשים.

בנוסף אנו ממקמים את כל הציוד הנדרש (לאחר הגדרה מדויקת של רשימת הציוד הנדרש לאורך זמן), מידותיו והתשתיות הנדרשות לו, בדיוק במיקום הסופי בו הוא יוצב. 

בתום שלב זה תהיה לנו תכנית של הבניין, מבוססת על התכנון האדריכלי והכוללת :

  • שרטוט קווי של מערך המפעל בקומת הקרקע, כולל פתחים והמלצה למיקום ממ"דים.
  • חתכים והגדרות גבהים בנקודות השונות, כולל הגדרת פתחים וגבהים נדרשים בכל אזור.
  • תכנון מפורט של מחסנים כולל שרטוטי מידוף, חתכים, הגדרות מידוף וכלי שינוע נדרשים.
  • מיקום גודל ושיטות אחסנה ושינוע בשטחים לוגיסטיים (אחסון ביניים, מחסנים, אזורי פריקה וטעינה).
  • מיקום מכונות, קווי ייצור ועמדות עבודה ידניות, מיקום של כל הפונקציות והציוד ותיאור זרימת החומר במפעל. לכל מכונה ועמדת עבודה יצוינו כל התשתיות הנדרשות עבורה: החשמל, המים, לחץ אוויר, חוזק רצפה מיוחד וכדומה הנדרש בנקודה בה היא תמוקם
  • מסמכים נלווים להסברי פרטים שלא ניתן להגדיר בשרטוט ודרישות מיוחדות.
  • מסמך הנחיות למתכננים השונים.

 

המון עבודה, ללא ספק, אך בסיומה כמות הנושאים הפתוחים תהיה קטנה ביותר וכל מתכנני המערכות ושאר היועצים אשר צריכים לקחת חלק בביצוע ואישור המבנה יחזיקו מסמך מפורט המהווה מכנה משותף לכל פעילות התכנון ומונע שאלות מיותרות, אי הבנות יקרות ביותר ו"התנגשויות" בין המערכות השונות.

חשוב לזכור כי גם התכנון המפורט הוא תהליך המבוצע בתיאום הדוק עם הלקוח. באם זה לא קרה עד כה, בשלב זה חייבים לשתף גם את צוות המנהלים מרצפת הייצור והלוגיסטיקה, לקבל את התייחסותם לתכנון, לשמוע הערות ולהטמיע בתכנון את התובנות שלהם.

 

שיהיה בהצלחה. בהחלט נראה כרגע שאנו במסלול הנכון. אפשר לקרוא באתר שלנו על פרויקטים נוספים אשר ביצענו.

 

מעוניין בפגישה ללא התחייבות?
השאר פרטייך עכשיו:
הודעתך נשלחה בהצלחה
 
_iesupport _chrome